Új Jelszó Kérése
Termék Részletek


Almás szelet 60g Édenszelet

Almás szelet 60g Édenszelet
399 Ft (314 Ft+ÁFA)399
Minőségét megőrzi:
2016.09.30.
Gyűjtőcsomagolás:
1 karton = 10db

Az ÉDENSZELET kizárólag aszalt gyümölcsöket és olajos magvakat tartalmaz. Előállítása során semmilyen adalékanyagot, édesítőszert vagy színező anyagot nem adunk hozzá. Minden gyümölcs-szeletet kézzel készítünk, és hőkezelés nélkül, hidegen préseljük, majd csomagoljuk őket. Minden termékünk paleolit, glutén- és laktózmentes.

  • Összetevők:

    • datolya
    • mazsola
    • alma
    • mandula
    • fahéj

    Tápérték egy szeletben(60g):

    • Energia: 188 Kcal
    • Szénhidrát: 30g
    • Fehérje: 3g
    • Zsír: 3,2g

    Nem tartalmaz színező anyagokat és finomított cukorféléket.

    A datolya a trópusi oázisok gyümölcse, tele az emberi szervezet számára szükséges ásványi anyagokkal és energiával, amelyek segítenek testünk egészségesen és fitten tartásában:

    • A datolya rostanyagban gazdag, így gátolja a koleszterin felszívódását a bélben, és felgyorsítja a kiválasztódás folyamatát. Védi a gyomor nyálkahártyáját, mivel csökkenti az étel gyomorban töltött idejét és megköti a rákkeltő anyagokat a gyomorban.
    • Antioxidánsokat is tartalmaz, amelyek közül a legismertebb a béta karotin. Ezek az antioxidánsok védik a sejteket a káros szabad gyököktől. Ennek következtében a datolya fogyasztása gátolja a bél-, prosztata-, mell-, tüdő- és hasnyálmirigyrák kialakulását.
    • A datolya magas vastartalommal rendelkezik: 100 g gyümölcsben 0.90 mg vas található. A vas a vörös vérsejtekben levő hemoglobin alkotóanyaga, amely a vér oxigén-szállító képességét határozza meg.
    • Káliumtartalma is igen magas: 100 g datolyában 696 mg kálium található. A kálium a szívritmust és a vérnyomást szabályozó sejtek és testnedvek nélkülözhetetlen alkotóanyaga. Így a datolya rendszeres fogyasztása védelmet nyújt az agyérrendszeri és a szívkoszorúér betegségek kialakulásával szemben.
    • A datolya további négy hasznos ásványi anyagot is tartalmaz: kálciumot, mangánt, rezet és magnéziumot. A kálcium a csontok és a fogak nélkülözhetetlen alapanyaga, ugyanakkor jelentős szerepet játszik az izomzat mozgatásában, a vér alvadóképességében és az idegimpulzusok továbbításában. A mangánnak egy különleges antioxidáns enzim előállításában van fontos szerepe, míg a réz a vörös vérsejtek előállításának lényeges összetevője. A magnézium a csontnövekedést segíti elő.

    Az egészséggel kapcsolatos jótékony hatása és a benne rejlő tápanyagok gazdagsága miatt méltán nevezik a mazsolát az aszalt gyümölcsök drágakövének. Fogyasztása többek között az alábbi előnyökkel jár:

    • A cukorbetegségben szenvedők inzulin szintjének szabályozásában van jótékony hatása. A mazsola fogyasztása csökkenti az étkezések utáni inzulinszintek kilengéseinek nagyságát azáltal, hogy szabályozza a testben a cukor felszívódását. Mivel a cukor felszívódása egyenletesebb és stabilabb, ezért megelőzi a cukorbetegek egyészségügyi komplikációinak kialakulását. A mazsolának az éhséghormonok szabályozásában is nagy szerepe van, így a mazsolát fogyasztók ritkábban esznek többet a kelleténél.
    • A vérszegénység nagyszerű gyógyszere. Magas vastartalma miatt a B-komplex vitaminok nagy részét tartalmazza, amely a vérsejtek újratermelésében játszik alapvető szerepet. Ugyanakkor a mazsola magas réztartalma a vörös vérsejtek fontos alkotóanyaga.
    • A mazsola a savasodás kialakulásának megelőzésében és visszaszorításában is nagy szerepet játszik. A savasodás a vér vagy a légzőrendszer savtartalmának káros mértékű megnövekedése. A sav forrása mindkét esetben a vastagbél. Ez a magas savtartalom a szervezetre igen káros hatással lehet, mert sok betegséget okozhat, többek között bőrbetegségeket, belső szervek megbetegedését, érelmeszesedést, ízületi betegségeket, hajhullást, különböző szívbetegségeket, daganatokat és akár rákot is. A mazsolában található kálium és magnézium a szervezetben felgyülemlő savak semlegesítésének két legfontosabb összetevője, és így a mazsola hatékony ellenszere a szervezet káros savasodásának.  
    • A mazsola rákmegelőző szerepe jelentős, mivel nagy mennyiségben tartalmazza a polifenolok csoportjába tartozó antioxidánsokat. Ezek az antioxidánsok kisöprik azokat a szabadgyököket, amelyek a testünkben keringve pusztítják sejtjeinket és belső szerveinket. Elsősorban a szabadgyökök tevékenységének köszönhető a rákos sejtek növekedése is. A mazsola rendszeres fogyasztása megnöveli az erős antioxidánsok számát a szervezetünkben, és így megelőzhető a rák kialakulása. A már meglevő rák növekedési folyamatának megfékezésében is jelentős szerepe lehet. 

    Az alma a gyümölcsök királya. Az általunk felhasznált aszalt alma tartalmazza az alma héját is, és így az alma mind emészthető, mind emészthetetlen rostanyagban igen gazdag.

    • Az emészthető rostok a koleszterinszint szabályozásában töltenek be fontos szerepet. Az alma héja igen gazdag rostforrás, ugyanakkor a héj tartalmazza az almában található antioxidánsok többségét.
    • Az emészthetetlen rostoknak az emésztőrendszer egészségében van nagy szerepük, mivel ezek úgy működnek, mint a jó seprű. A rostok seprik ki a gyomorban és a bélrendszerben felgyülemlett káros és mérgező anyagokat. Így a magas rosttartalmú ételek fogyasztása előnyös hatással van egészségünkre. 
    • veszélyét, valamint megelőzheti a prosztatarák kialakulását vagy annak terjedését.

    A mandula előnyös hatásai egészségünkre:

    • Csökkenti a szívinfarktus kockázatát
    • Csökkenti a koleszterinszintet
    • Erősíti az érfalakat
    • Erősíti a csontokat és a fogakat
    • Csökkenti a vércukor és inzulin emelkedését étkezések után
    • Javítja az agyműködést
    • Lúgosító hatású
  • Kiszerelés
    60g
    Gyártó
    Gergely család
    Forgalmazó
    Gergely család
    Életmód
    Paleolit étrend
    Beltartalmi érték (kötelező adatok)
    100 grammra vetítve
    Energia kcal/kJ
    313 kcal / 1316 kJ
    Zsír
    5 g
    Szénhidrát
    50 g
    Fehérje
    5 g
    Cikkszám
    5999887253027
    Tömeg
    60 g/db
Webáruház készítés