Paleolit receptek

Könnyű fahéjas almatortácskák

2019.11.07 14:30
Könnyű fahéjas almatortácskák

Hozzávalók 4 személyre:
• 4 tojás
• 1 csipet só
• 5 dkg eritrit
• 3 dkg zöldbanán-liszt
• 5 dkg mandulaliszt
• 4 gramm sütőpor
• 1 tk. fahéj
• 20 dkg alma
• 1 tk. kókuszliszt

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 30 perc

Elkészítés:

A tojásokat felverjük egy csipet sóval.Egy külön tálba beleöntjük az eritritet,a zöldbanán- és a mandulalisztet, valamint a sütőport meg a fahéjat, és a felvert tojással alaposan összekeverjük őket. Az almát kimagozzuk – a héját tetszés szerint rajta hagyhatjuk –, és kis kockára vágjuk. A tésztát kisebb sütőformákbatöltjük – kb. háromnegyed részükig –, ésmegszórjuk az almakockákkal. 175 fokra előmelegített sütőben, kb. 8-12 percig sütjük. Tálalás előtt a porcukros hatás érdekében megszórhatjuk kókuszliszttel.

Ha a húsételek fajsúlyosabbak az ünnepi asztalon, jól jön egy könnyedebbdesszert a végén. Ez pont ilyen, próbáljuk ki! Nem mellékesen nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető.

Posta Renáta receptje