Paleolit receptek

Aszalt paradicsomos-parmezános keksz

2017.09.21 11:03

Hozzávalók kb 26 darabhoz:
- 20 dkg mandulaliszt
- 2 dkg tojásfehérjepor
- 1 tk. foszfátmentes sütőpor
- 5 dkg reszelt parmezán
- 5 dkg olajban eltett aszalt paradicsom apróra vágva
- 2 tk. só ízlés szerint
- 10 dkg ghí vagy kókuszolaj
- 1 tojás
- 1-2 ek. víz (szükség szerint)

Elkészítési idő: 25 perc + pihentetés



Elkészítés:
A lisztet, a tojásfehérjeport és a sütőport egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a reszelt parmezánt, az aszalt paradicsomot és a sót, összekeverjük, majd elmorzsoljuk a ghível vagy a kókuszolajjal, végül a tojással tésztává gyúrjuk. Akkor jó, ha a tészta nem ragad a kezünkhöz. A tésztát hengerré formázzuk, és folpackba csomagoljuk, majd 2 órára a hűtőbe tesszük. Egy éles késsel egyforma szeleteket vágunk belőle, kicsit lenyomkodjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük (kb. 15 perc).

Ezt az ízletes és laktató sós rágcsálnivalót akár munkahelyre, iskolába is magunkkal vihetjük uzsonnának, mert remekül eláll.

aszalt paradicsomos parmezános keksz