Paleolit receptek

Avokádóba töltött tonhalsaláta

2017.09.01 13:40

Hozzávalók 4 személyre:
- 2 érett avokádó hosszában félbevágva, kimagozva
- 2 olívaolajos vagy sós vizes tonhalkonzerv lecsöpögtetve
- 1 nagy citrom leve
- 1 fej fehér vagy vöröshagyma kockára vágva
- tengeri só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
- petrezselyem és gránátalmamagok a díszítéshez

Elkészítési idő: 20 perc



Elkészítés:
A félbevágott avokádók húsának kb. ¾ részét kikanalazzuk, egy tálba tesszük, és villával összenyomkodjuk. Hozzákeverjük a tonhalat, a citromlevet és a hagymát, majd fűszerezzük. Az így kapott tonhalas avokádót visszatöltjük a vájatokba, és szépen feldíszítve tálaljuk.

A tonhal, a citrom és a petrezselyemteljesen új ízvilágot kölcsönöz ennek a tápanyagdús gyümölcsnek.

avokadoba-toltott-tonhalsalata