Paleolit receptek

Batátaröszti túrókrémmel és lazaccal

2018.06.07 13:26

Hozzávalók 2 adaghoz:
• 15 dkg batáta hámozva, durvára reszelve
• 1 tojás
• só
• libazsír a sütéshez
• 10 dkg ToTu
• 1 ek. citromlé
• 1 csipet só
• 1-2 ek. víz
• 1-1 tk. friss snidling és petrezselyem

A tálaláshoz:
• füstölt lazacszeletek

 

Elkészítési idő: 15 perc


Elkészítés:
A reszelt batátát tálba tesszük a tojással, és ízlés szerint sóval összekeverjük. A zsírt egy vastag aljú serpenyőben felforrósítjuk, és a masszát négyfelé osztva, egy-egy korongot formázunk belőle. (A levét kicsit kinyomkodjuk.) Mindkét oldalukat pirosra sütjük. Közben a ToTut a citromlével, a sóval és a vízzel összeturmixoljuk. Belekeverjük a zöld fűszereket, és a rösztik tetejére halmozzuk. A füstölt lazacot csíkokra vágjuk, rózsaformában feltekerjük, a tetejére ültetjük, és frissen tálaljuk.

A rösztiket lehet sült szalonnával, avokádókrémmel, tojáskrémmel, retekkel is tálalni, nem muszáj ragaszkodni a lazachoz.

Batátaröszti túrókrémmel és lazaccal