Paleolit receptek

Bazsalikomos-nektarinos csirkecombfilé

2021.12.16 16:32
Bazsalikomos-nektarinos csirkecombfilé

Hozzávalók 2 személyre:
• 
4 db csirke felsőcomb filé (bőr nélkül)
• só, bors ízlés szerint

• kacsazsír a sütéshez
• 4-6 db nektarin
• 3 ek. eritrit/kókuszvirág cukor
• 0.5 dl fehérbor (opcionális)
• 1 dl narancslé
• 5 dkg ghee tisztított vaj
• 1 tk. chili pehely (opcionális)
• 1 tk. tápióka keményítő/nyílgyökérliszt
• 1 maréknyi friss bazsalikom aprítva

 

Elkészítése idő: 35-45 perc

Elkészítés:
A combfiléket sózzuk, borsozzuk kb. 10 percig állni hagyjuk, majd egy serpenyőben kevés kacsazsíron közepes lángon készre sütjük. A magozott nektarint cikkekre vágjuk. Az eritritet/kókuszvirág cukrot egy serpenyőben állandóan kevergetve karamellizáljuk, majd felöntjük a fehérborral és a narancslével. A mártást felére forraljuk, hozzáadjuk a csipet sót és a nektarint, egyet forralunk rajta, majd hozzáadjuk a megsült csirkecombokat, a gheet, a hideg vízzel elkevert keményítőt és az aprított bazsalikomot, valamint a chili pelyhet is, és összeforraljuk. Karfiolpürével tálaljuk.  

Mojzes Éva receptje
https://mojzeske.blogspot.com/