Paleolit receptek

Bíbor saláta rózsaszín grapefruitdresszinggel

2019.12.13 14:30

HOZZÁVALÓK 4 személyre:

A salátához:
• 2 marék vegyes salátalevél
• 1 kis fej radicchio, négy levél félretéve,
a többi aprítva
• 10 dkg vörös káposzta, vékonyan
szeletelve, aprítva
• 1 közepes sárgarépa, durvára reszelve
• 1 ek. aszalt meggy
• 1 ek. aszalt vörös áfonya
• 12 szem szőlő
• 4 dkg pirított mandula

Az öntethez:
• 1⁄2 rózsaszín grapefruit frissen facsart
leve
• 3 ek. extraszűz olívaolaj
• 1 kk. méz
• 1 csipet őrölt fahéj
• pici só

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 10 perc

Négy szép tányért előkészítünk, és a vegyes salátaleveleket egyenlően elosztjuk köztük. Mindegyikre egy-egy radicchiolevelet helyezünk. Egy tálban összekeverjük az aprított radicchiót, a káposztát, a sárgarépát, az aszalt meggyet, az áfonyát és a szőlőt. Az öntet hozzávalóit simára keverjük, és az aprított zöldségekre öntjük, majd jól átforgatjuk benne őket. A salátát az előkészített radicchiolevelekbe töltjük, megszórjuk a pirított mandulával, és tálaljuk.

Téli zöldségekből, gyümölcsökből is készíthetünk ellenállhatatlan salátákat. Ez a kombináció nemcsak nagyon finom, de gyönyörű szép is! A radicchio egy bíborszínű levelű salátaféle.

Webáruház készítés