Paleolit receptek

Birsenye szaloncukor

2017.12.14 17:53

Hozzávalók 30 szaloncukorhoz:
- 25 dkg natúr mirelit gesztenyemassza
- 25 dkg birsalma szeletelve
- 6 dkg eritrit
- 20 dkg paleocsokoládé-pasztilla

Elkészítési idő: 30 perc + 30 perc dermedési idő



Elkészítés:
A birsalmaszeleteket néhány perc alatt puhára pároljuk az eritrittel, majd villával alaposan hozzákeverjük az előzőleg kiolvasztott gesztenyemasszához. A könnyebb kezelhetőségért hűtőbe tesszük annyi időre, míg a csokipasztillákat felolvasztjuk gőz felett vagy főzőlap 1-2-es fokozatán. A birsalmás gesztenyemasszából nedves kézzel szaloncukrokat formázunk, és tapadásmentes sütőpapírra tesszük őket, mely alá tálcát helyezünk a könnyebb mozgathatóság érdekében. A szaloncukrokat egyesével villára tűzve az olvasztott csokoládéba mártjuk, és visszahelyezzük a sütőpapírra. A csokoládé dermedéséig hűtőben tároljuk őket.

A karácsony méltán népszerű szaloncukrában a gesztenye és a birsalma kitűnő összhangot alkot egymással.

birsenye szaloncukor