Paleolit receptek

Bundás alma

2020.04.09 14:37
Bundás alma

Hozzávalók 4 személyre:
• 2 alma

A bundázáshoz:
• 25 dkg főtt tojásfehérje
• 4 kisebb tojás
• 2 ek. nyílgyökérliszt
• 2 tk. olvasztott kókuszolaj
• 2-3 ek. eritrit
• fahéj


A sütéshez:
• kókuszolaj


A tálaláshoz:
• kókusztejszínből készült hab
• porrá őrölt eritrit
• fahéj

 

Elkészítési idő: 25 perc


Elkészítés:
A bunda valamennyi hozzávalóját turmixgépben egynemű, csomómentes, sima masszává dolgozzuk. Az almák magházát eltávolítjuk, és 1 centi vastag szeletekre vágjuk őket. A masszába mártogatjuk a gyümölcsdarabokat, majd a közepes hőmérsékletűre melegített kókuszolajban mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. Fahéjas eritrittel és kókuszhabbal kínáljuk.

A bő zsiradékban sült finomságok között régi kedvenc a bundás alma, amit fahéjas „porcukorral” megszórva akár egy ünnepi menü részeként is tálalhatunk.

Szabó Anita receptje