Paleolit receptek

Cigánypecsenye kókusztejszínes zellerchipsszel

2020.06.18 15:27

Hozzávalók 4 személyre:
• 8 szelet sertéstarja
• 40 dkg kenyérszalonna
• 4 tojás
• 2-3 gerezd fokhagyma
• só, bors
• 2 nagy zellergumó (1 kg)
• 2 dl kókusztejszín
• zsír a sütéshez

Elkészítési idő: 70 perc


Elkészítés:
A tarját sózzuk, borsozzuk (esetleg egy kis dijoni mustárt is adhatunk hozzá), majd állni hagyjuk 5-10 percet.
A zellert megpucoljuk, ha túl nagy, félbevágjuk, majd felszeleteljük, hogy chipshez hasonló darabokat kapjunk.
A szalonnát 4 egyenlő részre vágjuk, beirdaljuk, és serpenyőben ropogós aranybarnára sütjük.
Ezután kisütjük a tarjaszeleteket a visszamaradt szalonnazsírban, oldalanként 4-5 perc alatt, így finom szaftos marad a hús.
Zsírban (a legjobb a visszamaradt szalonnazsír) kisütjük, és szalvétára szedjük a zellerchipset.
Egy másik serpenyőben 1 evőkanál zsírt hevítünk, illatosra pirítjuk rajta a zúzott fokhagymát, felöntjük kókusztejszínnel, sózzuk, borsozzuk, a felére forraljuk, majd visszatesszük bele a már előzőleg kisütött zellert, végül pedig átforgatjuk a szószban.
A kókusztejszínes zellerchipset adagonként 2 szelet tarjával és kakastaréjszalonnával kínáljuk, illetve, aki szereti, annak egy tükörtojással!

cigánypecsenye kókusztejszínes zellerchipsszel