Paleolit receptek

Citromos-piskótás pohárdesszert

2018.01.19 17:14

Hozzávalók (4 személyre):
A piskótához:
- 2 tojás
- 5 dkg gesztenyeliszt
- 1,5 g sütőpor
- 2,5 dkg eritrit
- 4 dkg darált dió

A krémhez:
- 3 dl kókusztej
- 3 tojássárgája
- 3 ek. eritrit
- ½ kezeletlen citrom reszelt héja
- 1 ek. étkezési zselatin

Elkészítési idő: 35 perc + hűtés



Elkészítés:
Először megsütjük a piskótatésztát. A sütőt 175 fokra melegítjük. Felverjük a tojásokat, és sorban hozzáadjuk a többi összetevőt is. A tésztát egy lapos-széles sütőlemezre öntjük – ha nem szilikonos, akkor előtte ráterítünk egy sütőpapírt is –, és egyenletesen elsimítjuk. 175 fokos sütőben 10 percig sütjük, majd kihűtjük, csíkokra vágjuk, és desszertes poharakba tesszük a darabokat.
A krém hozzávalói közül 2 dl kókusztejet turmixgépben összedolgozunk a tojások sárgáival és a citromhéjjal. A maradék kókusztejet kézmelegre langyosítjuk, és alaposan feloldjuk benne a zselatint, majd hozzákeverjük az összeturmixolt krémet is. Azonnal a piskótadarabokra töltjük a folyadékot, és hűtőben pudingállagúra dermesztjük.

Gyorsan elkészíthető és ízletes finomság akár egy nagyobb társaság számára is. A gesztenyés-diós piskóta és a citromos pudingkrém nagyszerűen harmonizál a pohárban.

citromos-piskótás pohárdesszert