Paleolit receptek

Cseresznyés clafoutis

2020.01.24 15:30
Cseresznyés clafoutis

HOZZÁVALÓK 4 személyre:
• 1 dl kókusztej
• 1 dl víz
• 5-6 dkg eritrit
• 3 nagy tojás
• 1⁄2 kk. vaníliaőrlemény
• 1 csipet só
• 3,5 dkg kókuszliszt
• 1 dkg nyílgyökérliszt
• 15 dkg magozott cseresznye (vagy meggy)
• 4 kis kerámia sütőforma
• a formák kenéséhez kevés vaj vagy ghí, esetleg kókuszzsír

A cseresznyén kívül az összes többi alapanyagot konyhai robotgépbe tesszük, és pillanatok alatt egyneműre turmixoljuk.
A keveréket egyenletesen elosztjuk négy kerek, kivajazott kerámia vagy hőálló üveg piteforma között. Megszórjuk a gyümölccsel, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. Melegen és hidegen egyaránt nagyon finom.

Mezei Elmira receptje