Paleolit receptek

Csililekvár

2019.02.21 15:39

Hozzávalók 2 kisebb üveghez:
• 25 dkg alma hámozva, apróra kockázva (tisztított súly)
• 15 dkg sóval eltett darált csípős paprika
• 1 gerezd fokhagyma aprítva
• 1 tk. őrölt gyömbér
• 2 dkg Paleolit ötszörös édesítő
• ½ dl almaecet
• 1 kk. agar-agar

Elkészítési idő: 35 perc


Elkészítés:
Az összetevőket az agaron kívül lábosba tesszük, és fedő alatt, lassú tűzön a forrástól számítva kb. 30 percig főzzük. Az utolsó percekben belekeverjük az agar-agart, és botmixerrel turmixoljuk. A lekvárt üvegbe töltve, hideg helyen tároljuk.


Édes is, csípős is, fűszeres is – ez a merész összeállítás nagyon fel tud dobni például egy csirkepácot vagy egy pirított wokos ételt, de érlelt sajt vagy hideg sült hús mellé sem utolsó. Az egyszerűség kedvéért (és a kezünk-szemünk épsége érdekében) készen vásárolt darált paprikából célszerű készíteni.

csililekvár

Webáruház készítés