Új jelszó kérése
Paleolit receptek

Csirkemell parmezános cassava bundában, almás cukkinirösztivel

2018.10.04 15:45

Hozzávalók 4 személyre:
• 8 vékonyra szeletelt csirkemell
• só, bors
• 2 közepes tojás
• 1 tk. finomra reszelt parmezán
• szezámliszt és maniókadara a panírhoz

A rösztihez:
• 2 kisebb cukkini
• 2 kisebb alma
• 2 közepes tojás
• 1 púpozott ek. makadámdióliszt
• kókuszolaj a sütéshez

Elkészítési idő: 45 perc


Elkészítés:
A húst sózzuk-borsozzuk, és lehetőség szerint pár órát állni hagyjuk. Szezámmaglisztbe, felvert tojásba, végül a parmezánnal elkevert maniókadarába forgatjuk, és felforrósított kókuszolajban
kisütjük.
A rösztihez a megtisztított cukkinit és az almát káposztagyalun lereszeljük, hozzákeverjük a tojásokat és a lisztet, megsózzuk, és alaposan átkeverjük. Azon frissiben kisütjük, mielőtt a cukkini levet engedne: kanállal kisebb halmokat teszünk egy kevés felforrósított kókuszolajba, a tetejüket ellapogatjuk a kanállal, és mindkét oldalukat pár perc alatt aranybarnára sütjük.


Igazi, ropogós bundájú rántott hús, ráadásul hamar elkészíthető, és remekül illik hozzá az almával felturbózott cukkiniröszti.

csirkemell parmezános cassava bundában, almás cukkinirösztivel

Webáruház készítés