Paleolit receptek

Csőben sült brokkolis lazac kaporral

2019.03.21 12:39
Csőben sült brokkolis lazac kaporral

Hozzávalók 4 személyre:
• 1 nagyobb fej brokkoli
• 2 szelet filézett, bőr nélküli lazac
• 1 dl kókuszkrém vagy zsíros kókusztej
• 3 db egész tojás
• só, bors ízlés szerint
• ½ csokor friss kapor (és egy kevés a díszítéshez)

Elkészítési idő: 35 perc


Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 190 fokra, közben a brokkolit előfőzzük: 5 percre forró vízbe merítjük, majd kiemeljük. A tojásokat elkeverjük a kókuszkrémmel, és félretesszük. A lazacot felkockázzuk.
Egy tűzálló edénybe (pl. jénaiba) lerakjuk a brokkolirózsákat, rátesszük a kockára vágott lazacdarabkákat, ráöntjük a szószt, és ízlés szerint fűszerezzük.
Betoljuk a forró sütőbe, és 20-25 perc alatt megsütjük. Friss kaporral megszórva tálaljuk.

Magas tápanyagtartalmú, egyszerű és mégis különleges. Miért is ne készítenénk lazacot a hétköznapokon is? Ettől a recepttől biztosan kedvet kapunk, hogy akár a családi vacsora asztalra, vagy egy spontán vendégség alkalmával elkészítsük ezt a roppant egyszerű és ízletes halas fogást.

Somogyi Anita receptje