Paleolit receptek

Csokis „zserbógolyó” sült almában

2018.12.06 13:15

Hozzávalók 4 adaghoz:
• 2 nagy alma
• 10 dkg darált dió
• 2-3 ek. sárgabaracklekvár
• 6 dkg paleo étcsokoládé
• 1,5 dl kókusztej

Elkészítési idő: 30 perc


Elkészítés:
Az almákat félbevágjuk, és a magházukat kivágjuk. 190 fokra előmelegített sütőben megsütjük őket. A diót összekeverjük annyi lekvárral, hogy formázható masszát kapjunk, négy golyót gyúrunk belőle, és ezeket a langyosra hűlt almák mélyedéseibe helyezzük. A csokoládét beletördeljük a kókusztejbe, és kevergetve felmelegítjük. A csokoládészószt a diós golyók tetejére kanalazzuk, és tálaljuk a desszertet.

Alma, dió, baracklekvár és csokoládé… Elég karácsonyosan hangzik, ugye? Könnyű, egyszerű és nagyon finom desszert.

csokis „zserbógolyó” sült almában

Webáruház készítés