Paleolit receptek

Csülkös zellerlepény

2016.12.01 16:25

Hozzávalók 4 személyre:

- 1 nagy vöröshagyma apró kockákra vágva
- 1 nagy gerezd fokhagyma
- 30 dkg zeller hámozva, reszelve
- 2 csipet őrölt fehérbors
- 2 ek. kapribogyó
- 2 nagy tojás
- 12 dkg főtt, füstölt csülök apróra vágva
- kókusz- vagy libazsír a sütéshez

 

Elkészítési idő: 

30 perc

 

Elkészítés:

Egy kevés zsíron megfuttatjuk a hagymát, és pár percig lassan pirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, és egy fél perc elteltével lehúzzuk a tűzről, majd hagyjuk egy kicsit kihűlni. Egy tálban összekeverjük a reszelt zellerrel, a fehérborssal, a kapribogyóval, a tojásokkal és az aprított csülökkel. Egy nagy serpenyőben zsírt hevítünk, és tenyérnyi lepényeket szaggatunk bele a masszából. Mindkét oldalukat pirosra sütjük, és melegen tálaljuk. Savanyúsággal, salátával, de önmagában is nagyon laktató és finom.

 

Tökéletes egytálétel, amely nem is kíván más köretet, legföljebb egy friss, ropogós salátát!

 

Webáruház készítés