Paleolit receptek

Csülkös zellerlepény

2016.12.01 16:25

Hozzávalók 4 személyre:

- 1 nagy vöröshagyma apró kockákra vágva
- 1 nagy gerezd fokhagyma
- 30 dkg zeller hámozva, reszelve
- 2 csipet őrölt fehérbors
- 2 ek. kapribogyó
- 2 nagy tojás
- 12 dkg főtt, füstölt csülök apróra vágva
- kókusz- vagy libazsír a sütéshez

 

Elkészítési idő: 

30 perc

 

Elkészítés:

Egy kevés zsíron megfuttatjuk a hagymát, és pár percig lassan pirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, és egy fél perc elteltével lehúzzuk a tűzről, majd hagyjuk egy kicsit kihűlni. Egy tálban összekeverjük a reszelt zellerrel, a fehérborssal, a kapribogyóval, a tojásokkal és az aprított csülökkel. Egy nagy serpenyőben zsírt hevítünk, és tenyérnyi lepényeket szaggatunk bele a masszából. Mindkét oldalukat pirosra sütjük, és melegen tálaljuk. Savanyúsággal, salátával, de önmagában is nagyon laktató és finom.

 

Tökéletes egytálétel, amely nem is kíván más köretet, legföljebb egy friss, ropogós salátát!