Paleolit receptek

Dupla mogyorós palacsinta

2018.11.29 15:40

Hozzávalók 5 darabhoz:
A krémhez:
• 2 dl mogyorótej
• 10 g natúr kakaó
• ¼ kk. Crysanova stevia–eritrit édesítő
• 3 g konjakliszt
• 5 g tápiókakeményítő

A palacsintához:
• 2 nagy tojás
• 2 dl mogyorótej
• 4 dkg maniókaliszt
• kókuszzsír a sütéshez

 

Elkészítési idő: 20 perc


Elkészítés:
A krémhez a mogyorótejet simára keverjük a kakaóval, a Crysanova édesítővel, a konjakliszttel és a tápiókakeményítővel, majd állandó kevergetés mellett lassan felmelegítjük. Mikor eléri a pudingos állagot, lehúzzuk a tűzhelyről.

A palacsintatésztához simára keverjük a két tojást, a mogyorótejet és a maniókalisztet. Palacsintasütoben egy kevés kókuszzsírt hevítünk, és a szokásos módon öt palacsintát sütünk. A pudinggal megtöltjük, feltekerjük őket, és tálaljuk. A mogyoró és a kakaó miatt halványan a Nutellára emlékeztet az íze, csak nem olyan zsíros és édes.

 

Így készül a Vegital készülékkel a mogyorótej:
2 adagolópohár pirított, hámozott törökmogyorót, 1 adagolópohár kókuszreszeléket, 1 csipet sót, 1 evőkanál eritritet a gépbe teszünk, majd hozzáöntünk annyi vizet, hogy elérje a minimumjelzést. „Száraz mag” programon megfőzzük a készülékkel a mogyorótejet. A rostok miatt ajánlatos a végén kétszer leszűrni.

dupla mogyorós palacsinta

Webáruház készítés