Paleolit receptek

Édes-savanyú kínai kel sárgarépával

2019.07.11 12:50
Édes-savanyú kínai kel sárgarépával

Hozzávalók két 1 literes üveghez:
• 20 dkg zsenge sárgarépa
• 45 dkg kínai kel
• kb. 1 l víz
• 8-10 dkg eritrit
• kb. 0,8 dl ecet (10%-os)
• 1 tk. só
• 2 kk. fekete bors
• 2 kk. koriandermag

Elkészítési idő: 30 perc + érlelés


Elkészítés:
A meghámozott sárgarépát felkarikázzuk, a kínai kel leveleit pedig keresztben felcsíkozzuk.
A vizet felforraljuk az eritrittel, az ecettel és a sóval. Az üvegek aljára szórjuk a borsot és a koriandert, és jó szorosan elrendezzük benne a répát és a kínai kelt. Felöntjük a lével, rácsavarjuk az üvegek tetejét, és hűvös helyre rakjuk őket. Minimum két hétig érni hagyjuk, mielőtt megkóstolnánk.

Egy hagyományosabb ízvilágú savanyúság, amit csak borssal és koriandermaggal fűszerezünk.

Mezei Elmira receptje