Paleolit receptek

Baconbe göngyölt borsikafüves csirkemáj sült céklagolyókkal nyárson, salátával

2019.06.27 09:47
Baconbe göngyölt borsikafüves csirkemáj sült céklagolyókkal nyárson, salátával

Hozzávalók 4 személyre:
• 50 dkg bébicékla
• 40 dkg csirkemáj
• házi baconszalonna
• őrölt bors
• 1 gerezd zúzott fokhagyma
• borsikafű
• 1 kisebb jégsaláta

A salátaöntethez:
• 1 nagyobb narancs leve
• 2 ek. balzsamecet
• 2 ek. méz
• friss petrezselyemzöld
• só, bors
• 2 ek. olívaolaj

 

Elkészítési idő: 120 perc


Elkészítés:
A céklát megmossuk, alufóliával bélelt tepsibe tesszük, és 200 fokra előmelegített sütőben, kb. 90 perc alatt puhára sütjük, majd kihűtjük, meghámozzuk, és karalábévájóval golyókat vájunk belőle.
A májat lemossuk, megszórjuk borssal és borsikafűvel, rázúzzuk a fokhagymát, alaposan elkeverjük, és pár percig állni hagyjuk. Szalonnába tekerjük, és kizsírozott tepsibe pakoljuk.
Ha a cékla még nem puhult meg a sütőben, nyugodtan tegyük be mellé a májat, utóbbi 35 perc alatt kész is lesz. A salátaöntetet kikeverjük, és a frissen
összetépkedett jégsalátához adjuk.
A céklagolyókat és a baconbe tekert májat pálcára húzzuk, és a salátával együtt kínáljuk.

Kínáljuk hidegen vagy melegen, a gyerekeknél biztos siker lesz ez a nyárs, amire az édes cékla mellé vasban gazdag máj is került, ropogós szalonnába csomagolva.

Ambrus Anett receptje