Paleolit receptek

Báránykorona grillezett zöldségekkel és narancsos-mentás bébispenóttal

2018.03.14 15:07

Hozzávalók (4 személyre):
• 2 egész bárányborda
• egész fehérbors
• koriander
• natúr fokhagymapor
• só
• olívaolaj
• friss rozmaring
• magvas mustár
• cukkini, padlizsán, pritaminpaprika, gomba

A meleg salátához:
• 2 ek. olívaolaj
• 2 gerezd fokhagyma
• 1 narancs leve
• 2 marék bébispenót
• pár friss mentalevél

Elkészítési idő: 120 perc


Elkészítés:
A húst előkészítjük: megmossuk és ízlés szerinti mértékben megtisztítjuk a faggyútól.
A fűszereket kikeverjük a mustárral és az olívaolajjal, majd alaposan a bordába dörgöljük és pár órára a hutőbe tesszük.
Koronaformára igazítjuk és spárgával rögzítjük, hogy sütés közben se veszítsen a tartásából.
180 fokra előmelegített sütőben ízlés szerint 1-1,5 órán keresztül sütjük.
A meleg salátához lepirítjuk az olívaolajon a zúzott fokhagymát, ráfacsarjuk a narancslevet, hozzáadjuk a spenótleveleket és a mentát, majd az egészet pár perc alatt összepároljuk.
A cukkini-, padlizsán-, gomba- és pritaminszeleteket sózzuk-borsozzuk, és egy kevés olívaolajon mindkét oldalukat megpirítjuk.
A grillzöldségeket közvetlenül tálalás előtt készítjük el.

A fűszeres báránykorona látványos ételkülönlegesség a húsvéti asztalon. Elkészítése nem olyan bonyolult, mint amilyennek elsőre hangzik, érdemes kipróbálni, mennyei.

báránykorona grillezett zöldségekkel és narancsos-mentás bébispenóttal