Paleolit receptek

Barbecue-csirkemell meleg cukkinivel

2017.08.11 13:50

Hozzávalók 4 személyre:
- 4 csirkemellfilé

- törött bors
- só

 

A barbecue-szószhoz:
- 10 dkg paradicsomlé
- 1 tk. dijoni mustár
- 1 ek. almaecet
- 1-2 ek. citromlé
- 1-2 tk. eritrit
- 1 késhegynyi őrölt gyömbér
- törött bors
- só

A körethez:
- 4 cukkini (sárga vagy zöld)
- 3-4 ek. olívaolaj
- finomra vágott, friss rozmaring
- törött bors
- só

Elkészítési idő: 30 perc

Elkészítés:
A csirkemelleket két lapra vágjuk, és sózzuk, borsozzuk. A szósz valamennyi hozzávalóját addig forraljuk, amíg be nem sűrűsödik. Megkenjük vele a csirkemelleket, majd grillen mindkét oldalukon átsütjük őket. A körethez a cukkinit hosszában vékony szeletekre
vágjuk, amelyeket egy kevés olívaolajjal kenünk meg, illetve sóval és törött borssal hintünk meg, majd a grillen mindkét oldalukat átsütjük. Tálaláskor még egy kevés olívaolajat locsolunk rájuk, és megszórjuk őket a finomra vágott, friss rozmaringgal. A barbecue-csirkemellet a maradék szósszal és a grillezett cukkinivel kínáljuk.

A nyári nagy melegben jobban esik a szabadban főzőcskézni a felforrósodott konyha helyett. Persze kint sem szeretne senki órákat tölteni a tűz fölött, ezért most egy nagyon gyorsan összeállítható és pillanatok alatt megsüthető grillötletet mutatunk be.

barbecue-csirkemell meleg cukkinivel