Paleolit receptek

Barbecue garnéla fokhagymás-petrezselymes mártással

2017.07.27 14:50

Hozzávalók 4 személyre:
A páchoz:
- 1,5 dl extra szűz olívaolaj
- 2 csokor friss petrezselyemzöld
- 2 ek. alma- vagy fehérborecet
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 citrom kifacsart leve
- 1 kk. tengeri só
- frissen őrölt fehér bors ízlés szerint

Elkészítési idő: 30 perc

Elkészítés:
A szószhoz az összes hozzávalót összeelegyítjük turmix- vagy robotgépben.
A rákokat az így elkészült szósz kb. 2/3 részében 15 percig pácoljuk egy tálban. Közben előmelegítjük a grillt. A rákokat fémnyársakra szúrjuk, és a tűzforró lapon/ rácson mindkét oldalukat kb. 2-3 percig grillezzük. Nem szabad túlsütni őket, mert akkor rágósak és kemények lesznek. Akkor készültek el, amikor rózsaszínűre vált a színük.

Végre itt a kerti partik és a sütögetések szezonja! Ne feledjük, hogy nemcsak a húsok és a zöldségek kerülhetnek a grillrácsra, hanem a legtöbb hal- és rákféle is isteni finom barbecue alapanyagok. Fagyasztott rákkal is dolgozhatunk, hiszen egy tál hideg vízbe téve nagyon gyorsan kienged, pont annyi idő alatt, amíg elkészítjük a pácot. A szószokat kedvünk szerint variálhatjuk, a garnéla
szinte szomjazik a fokhagymás-petrezselymes mártásra. Csak úgy magában vagy egy kis friss kevert zöldsalátával ajánlott, amit, ha ügyesek vagyunk, a pácolás ideje alatt össze is dobhatunk.

barbecue garnéla