Paleolit receptek

Bolognai pizza calzone

2017.07.20 15:43

Hozzávalók 2 személyre:
A pizzatésztához:
- 3 tojásfehérje

- 1 egész tojás
- 2,5 dkg kókuszliszt
- ½ dkg útifűmaghéjliszt
- ½ dkg szezámliszt
- 1 g nyílgyökérliszt
- 1 ek. sertés-/kacsazsír

 

A bolognai raguhoz:
- 15 dkg marhahátszín

- 10 dkg sertéscomb
- 1 sárgarépa
- 1 kis fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szárzeller
- 1 dl passzírozott paradicsom
- só, bors
- zsiradék

Elkészítési idő: 70 perc

Elkészítés:
Összekeverjük a hozzávalókat, majd legalább 15 percet pihentetjük a hűtőben. Elkészítjük a bolognai ragut: a zsiradékon üvegesre pároljuk a vöröshagymát, hozzádobjuk a fokhagymát, aztán a szeletelt sárgarépát, zellerszárat is, és néhány percig továbbpirítjuk. Ezt követően hozzáadhatjuk a darált húst, amit fehéredésig sütünk. Felöntjük paradicsommal, fűszerezzük, és készre főzzük. A pihentetett pizzatésztát picit átgyúrjuk kézzel, majd két olajozott sütőpapírlap között kb. ½ cm vastagságú körformára nyújtjuk. Az egyik felét megkenjük a kihűtött bolognai raguval, megszórjuk sajttal, majd sütőpapír segítségével ráhajtjuk a tészta másik felét. Összenyomkodjuk a széleket, majd 175 fokos, légkeveréses sütőben 15 perc alatt készre sütjük.

Nálunk ez egy gyorsan összedobható étel, mert mindig van a fagyasztóban egy-egy pizzára elegendő maradék bolognai ragu. Míg kikeverjük és pihentetjük a tésztát, addig pont kiolvad a ragu, és már mehet is a sütőbe! Persze az sem akadály, ha az egészet el kell készíteni, mert isteni.

Bolognai pizza calzone