Paleolit receptek

Csokis-gesztenyés tekercs

2016.12.22 15:36

Hozzávalók 8 személyre:
A piskótához:

- 6 tojás
- 5 dkg kakaó
- 5 dkg eritrit
- 1 csipet só

A krémhez:
- 25 dkg natúr gesztenyemassza
- 20 dkg ToTu krém
- 5 dkg reszelt cukor- és tejmentes étcsokoládé
- 6 dkg porrá őrölt eritrit
- 1 dkg zselatin
- 1/2 dl víz

 

Elkészítési idő: 

30 perc

 

Elkészítés:

A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat. A fehérjéből csipetnyi sóval kemény habot verünk. A tojássárgáját fakanállal elkeverjük az átszitált kakóval és az eritrittel, majd fellazítjuk a tojáshab negyedével. Ezután óvatosan, vigyázva, hogy a hab össze ne törjön, hozzáforgatjuk a maradék tojáshabot is. Sütőpapíros lemezre kenjük a masszát, és 175 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt készre sütjük, majd langyosra hűtjük. Lehúzzuk róla a papírt, és roládszerűen feltekerjük, aztán, ha teljesen kihűlt, kitekerjük. 
A gesztenyés krémhez a vízben kis lángon feloldjuk a zselatint, majd a többi hozzávalóval - a csokoládé kivételével - egynemű krémmé dolgozzuk. Hozzáforgatjuk a csokireszeléket is. Rákenjük a roládra, visszatekerjük, végül 2-3 órára hűtőszekrénybe téve hagyjuk, hogy a krém megdermedjen.

 

Minden formájában imádom a gesztenyét. Sósan, főételek összetevőjeként is isteni, de édesen, desszertként talán még finomabb...