Paleolit receptek

Cukkinispagetti zöldfűszeres raguval

2018.07.12 16:48
Cukkinispagetti zöldfűszeres raguval

Hozzávalók 4 személyre:
A raguhoz:
• 5 dkg kókuszolaj
• 1 nagyobb fej vöröshagyma aprítva
• 50 dkg darált hús
• 5 dl natúr paradicsomlé
• 1 ek. eritrit
• 1 tk. friss kakukkfűlevél
• 1 tk. friss rozmaringlevél apróra vágva
• 1 tk. friss bazsalikom apróra vágva
• 2 gerezd fokhagyma zúzva
• törött bors
• só

A cukkinispagettihez:
• 4 zsenge cukkini
• 1 ek. kókuszolaj
• törött bors
• só

Elkészítési idő: 60 perc


Elkészítés:
A vöröshagymát üvegesre fonnyasztjuk a felhevített kókuszolajon. Hozzáadjuk a húst, és fehéredésig pirítjuk, majd beleöntjük a paradicsomlevet. Eritrittel, sóval, törött borssal, kakukkfűvel, rozmaringgal, bazsalikommal, fokhagymával ízesítjük, és kis lángon, időnként átkeverve kb. 50 percig főzzük.
Ezalatt a cukkinit spirálvágóval vagy V-szeletelővel spagettiformára vágjuk. Közvetlenül a tálalás előtt kókuszolajon 2-3 perc alatt átpároljuk. Nem kell puhára, sokkal finomabb, ha egy kicsit ropogós marad. Sóval, törött borssal ízesítjük, végül tányérra szedjük, és a tetejére merjük a ragut.

A friss zöldfűszerek a vesszőparipáink, amikor csak tehetjük, előnyben részesítjük őket szárított változatukkal szemben.

Szabó Anita receptje