Paleolit receptek

Elzászi málnatorta

2017.02.09 14:48

Hozzávalók 8 fő, 1 db 22 centis torta elkészítéséhez:
A tésztához:
- 12 dkg földimandula-őrlemény
- 1 tk. útifűmaghéj
- 2 tojás
- 1/2 tk. foszfátmentes sütőpor
- 1 ek. eritrit
- 2 dkg holland kakaó

A krémhez:
- 2 dl kókuszkrém
- 20 dkg ToTu krém extra
- 10 dkg folyékony kókuszolaj
- 3 dkg holland kakaó
- 5 dkg eritritpot
- 1 tk. útifűmaghéj

 

A tetejére:
- 40 dkg friss málna

A forma kikenéséhez:
- diónyi kókuszolaj

 

Elkészítési idő: 30 perc

 

Elkészítés:
A tészta valamennyi hozzávalóját összekeverjük, majd benedvesített kézzel egy kókuszolajjal kikent 22 centis (vagy négy 12 centis) pitetálba nyomkodjuk úgy, hogy a forma oldalára is kerüljön a masszából. 150 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd kihűtjük. Megtöltjük a krémmel, amihez a kókuszkrémet összekeverjük az útimaghéjjal, 10 percig állni hagyjuk. Hozzáadjuk a ToTu krém extrát, a kakaót és az eritritet. Elkeverjük, majd elkezdjük habbá verni. Közben vékony sugárban hozzácsorgatjuk a folyékony, de nem meleg kókuszolajat.
Amikor a krém egyneművé válik, betöltjük a tésztába, majd minimum 1 órára (de legjobb, ha egész éjszakára) hűtőszekrénybe tesszük dermedni. Végül friss málnaszemekkel rakosgatjuk tele a tetejét.

Igazi tavaszi finomság, amiben minden benne van, amit szeretünk... Csokis krém és málna: verhetetlen páros! Ráadásul a tésztában lévő földi mandula miatt azok is fogyaszthatják, akik amúgy allergiásak a diófélékre. 
Bőségesen, bátran rakjuk meg málnával a tortát: a képen csupán azért nem lett beborítva teljes egészében a teteje, hogy jól látszódjon a csokikrém is.