Paleolit receptek

Erdei vargányás paleolit bőségtál pecorinoforgáccsal

2017.01.12 16:19

Hozzávalók 4 személyre:
- 30 dkg csirkemell
- 2 ek. kókuszolaj
- 1 közepes hagyma
- 3-4 gerezd zúzott fokhagyma
- 2 dkg szárított vargányagomba
- 3 dkg sárgarépa
- 3 dkg paszternák
- 3 dkg csicsóka
- 1 közepes zellerszár
- só
- bors
- 1 ág kakukkfű
- 4-5 zsályalevél
- 2 ek. balzsamecet
- 1 dkg pecorino sajt

 

Elkészítési idő: 50 perc

 

Elkészítés:

A gombát beáztatjuk kb. 20 percre.
Kókuszolajon megpirítjuk a kockára vágott hagymát, fokhagymát, majd minden oldalán aranybarnára sütjük a szintén kockára vágott csirkemellet. Kivesszük, majd félretesszük őket. 
Felaprítjuk a vargányát, és 1-2 perc alatt átpirítjuk a csirkemell visszamaradt zsiradékában. Ha szükséges, pótoljuk a zsiradékot.
Kivesszük a kész gombát, majd a felkockázott többi zöldséget a serpenyőbe tesszük, és sóval, borssal fűszerezzük. Hozzádobjuk a fűszernövényeket, majd kb. 6-8 perc alatt roppanósra pirítjuk. 
Egy tűzálló tálban összekeverjük a pirított zöldségeket, a csirkemellett, a gombát és a balzsemecetet, majd 175 fokos, légkeveréses sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük.
Pecorinoforgáccsal tálaljuk.

 

Változatos, egymással harmonizáló zöldségek, friss fűszernövények, illatos pecorino sajt és vargánya varázsa teszi teljessé ezt az egytálételt, mely csirkemell nélkül köretként is megállja a helyét.