Paleolit receptek

Fahéjas szilvafagyi

2019.09.05 12:01
Fahéjas szilvafagyi

Hozzávalók 4-5 személyre:
• 40 dkg mag nélküli szilva
• 8 dkg eritrit
• 2 ek. citromlé
• 1 nagy tk. őrölt fahéj
• 2,5 dl mandulatejszín/egyéb paleo tejszín/kókuszkrém

Elkészítési idő: 15 perc


Elkészítés:
A szilvából 5 dkg-ot apró kockákra vágunk, a maradékot pedig a többi hozzávalóval együtt leturmixoljuk. Megkóstoljuk és szükség szerint még ízesíthetjük, majd hozzákeverjük az apróra vágott szilvát is. Fagyigépbe öntjük, és a gép utasításait követve elkészítjük a fagyit. Ha nincs fagyigépünk, akkor egy műanyag dobozba töltjük, a fagyasztóba tesszük, majd 2-3 alkalommal átkeverjük mixerrel, mielőtt teljesen megfagyna, így kevésbé lesz jégkristályos. Alternatívaként jégkrémfomákba töltve is elkészíthető: a gyerekeknél bármelyikkel biztos a siker.

A melegebb napokon a legegyszerűbb és legfinomabb desszert a fagyi, mindenki szereti, és ilyenkor még több friss gyümölcs közül is lehet választani. Fagyigéppel készítve krémesebb és jégkristályoktól mentes lesz a fagyi, de nem feltétlenül kell hozzá.

Kalmár Erzsébet receptje