Paleolit receptek

Fokhagymás-vajas pirítós zöldsalátával

2018.03.01 15:02

Hozzávalók egy kb. 35 dkg-os kenyérhez:
• 4 L-es/5 M-es tojás
• 7 dkg teljes kiőrlésű szezámliszt
• 7 dkg tápiókaliszt
• 2 dkg útifűmaghéj
• 1 tk. só
• 1 kk. szódabikarbóna
• 1 kk. borkosav
• 2 ek. kókuszolaj
• fokhagyma, ghí és zöldsaláta a kenyérre

Elkészítési idő: 60 perc + hűtési idő


Elkészítés: 
A hozzávalókat összekeverjük, majd tapadásmentes, kb. 10×20 cm-es formába kanalazzuk. Előmelegített, légkeveréses sütőben először 200 fokon 10 percig, majd 180 fokon 30 percig sütjük. Ha kihűlt a kenyér, szeleteljük, a pirítást követően megdörzsöljük fokhagymagerezdekkel, megkenjük ghível, és friss salátával tálaljuk.

A hagyományos pirítóshoz hasonlóan változatos feltétekkel tálalható.

fokhagymás-vajas pirítós