Paleolit receptek

Fűszeres édesburgonyás fasírt

2017.12.21 14:45

Hozzávalók 4 személyre:
- 60 dkg édesburgonya
- 60 dkg darált sertéshús
- 2 csokor petrezselyem aprítva
- 4 gerezd zúzott fokhagyma
- 2 fej vöröshagyma aprítva
- kb. 12 dkg maniókadara (szükség szerint)
- 4 tojás
- só, bors ízlés szerint
- 1 tk. szárított bazsalikom
- kókuszolaj a sütéshez

Elkészítési idő: 60 perc



Elkészítés:
A lereszelt édesburgonyából kinyomkodjuk a felesleges levet. Hozzáadjuk a darált húst, majd az apróra vágott petrezselymet, a fokhagymát és a vöröshagymát, valamint a maniókadarát, a tojásokat és a fűszereket. Alaposan összedolgozzuk, és egy éjszakára a hűtőbe rakjuk, hogy összeérhessenek az ízek. Hengereket vagy apró golyókat formázunk belőle, és forró kókuszolajban kisütjük.

fűszeres édesburgonyás fasírt