Paleolit receptek

Grillezett csirkemell grillezett ananásszal

2017.08.17 11:20

Hozzávalók 4 személyre:
- 4 csirkemellfilé
- 2 ek. kókuszolaj
- 1 ananász
- mediterrán fűszerkeverék
- só

Elkészítési idő: 30 perc

Elkészítés:
Az ananász héját eltávolítjuk. Először a tetejét és az alját vágjuk le, majd az oldalán lévő héj következik hosszanti csíkokban, úgy, hogy a „szemeket” is eltávolítjuk róla. 1 cm vastag szeletekre vágjuk. Kisebb pogácsaszaggatóval kiszúrjuk a fás, ehetetlen közepét. A csirkemellekkel együtt megkenjük az olajjal, megszórjuk a fűszerkeverékkel, majd megsózzuk. Végül a grillen mindkét oldalukon átsütjük őket.

A kerti sütögetések egyik legegyszerűbben elkészíthető fogásai közé tartozik ez az étel, és akkor sem kell kétségbe esnünk, ha az időjárás épp egy kis esővel tréfálna meg minket, kontaktgrillen a konyhában is gyorsan elkészíthetjük.

grillezett csirkemell grillezett ananásszal