Paleolit receptek

Grillezett makréla mustármártással

2017.06.21 17:29

Hozzávalók 2 személyre:
- 2 kisebb, konyhakész makréla
- 2 ek. olívaolaj
- só

 

A mártáshoz:
- 5 dkg dijoni mustár
- 2 ek. extra szűz olívaolaj
- 1 ek. frissen facsart citromlé
- só, bors
- ½ kk. darált erős paprika

 

Elkészítési idő: 30 perc

Elkészítés:
A makrélákat kívül-belül megsózzuk, bekenjük olívaolajjal, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. Mialatt sül a hal, elkészítjük a mártást, amihez alaposan kikeverjük az összetevőket. A kész halat tálra tesszük, megöntözzük a mártással, és frissen tálaljuk. Mivel a makréla igen karakteres ízű hal, ideális köret lehet hozzá egy könnyű, citromos saláta.

 

A képen nori lapon (szárított algalap, melybe a szusit tekerik) tálaltuk a makrélát, de természetesen e nélkül is látványos fogást készíthetünk.