Paleolit receptek

Hagyományos halászlé belsőségekkel

2018.12.13 14:57
Hagyományos halászlé belsőségekkel

Hozzávalók 8 főre:
• 2 kg ponty
• 1 kg halaprólék
• 1 kg keszeg
• 1 kg belsőség (ikra, haltej)
• 50 dkg vöröshagyma
• 25 dkg lecsó
• pirospaprika
• só

Elkészítési idő: 90 perc


Elkészítés:
A megtisztított pontyot felszeleteljük. A szeleteket félretesszük. A kevésbé értékes részeket (fej, csontok stb.) a halaprólékkal és a keszeggel alaposan megmossuk, majd annyi vízzel, amennyi ellepi, feltesszük főni. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát és a lecsót. Megsózzuk, majd fedő alatt, mérsékelt tűzön jó erős alaplét főzünk belőle. Átpasszírozzuk. Megszórjuk pirospaprikával. Belerakjuk a pontyszeleteket és a belsőségeket. Ha szükséges, adunk hozzá még sót, majd fedővel letakarva, annyi idő alatt, amennyi alatt a hal és a belsőség megpuhul (10-15 perc), készre főzzük. A tűzről levéve azonnal, forrón tálaljuk.

A halászlé nálunk egyértelműen a karácsony egyik elengedhetetlen étele. Akkor szeretünk nekilátni, ha sikerül egy ebéd erejére végre összetrombitálni a családot, mert halászléből nem lehet keveset főzni.

Szabó Anita receptje