Paleolit receptek

Háromtöltelékes kalács

2019.04.04 09:57
Háromtöltelékes kalács

Hozzávalók:
A tésztához:
• 18 dkg NoCarb rostmix
• 15 dkg folyékony kókuszolaj
• 6 L-es tojás
• 2 dl ToTu tej
• 10 dkg eritrit
• 12 g sütőpor
• 1 csipet só

A mákos töltelékhez:
• 10 dkg darált mák
• 5 dkg eritrit
• ½ dl ToTu tej
• 3 dkg mazsola
• ½ kezeletlen citrom leve és reszelt héja
• 1 tojás


A diós töltelékhez:
• 10 dkg darált dió
• 1 tk. útifűmaghéj
• 3 dkg mazsola
• 1 vaníliarúd kikapart magjai
• ½ dl ToTu tej
• 1 tojás


Az aszalt gyümölcsös töltelékhez:
• 10 dkg aszalt vörös áfonya


A kenéshez:
• 1 tojás

 

Elkészítési idő: 90 perc


Elkészítés:
A tésztához a rostmixet összekeverjük a sütőporral és a sóval. A többi anyagot egyneműre keverjük, majd hozzáadjuka rostmixes keveréket is, és szép sima tésztává dolgozzuk. Félretesszük, amíg elkészítjük a töltelékeket.

A mákoshoz valamennyi hozzávalót alaposan összekeverjük. Ugyanígy járunk el a dióssal.
A tésztát három részre osztjuk. Kevés rostmixszel megszórt sütőpapírra tesszük az egyik tésztadarabot. A tetejére is szórunk némi rostmixet, majd 30×25 cm-es téglalappá nyújtjuk. Megkenjük a mákos töltelékkel, feltekerjük és egy sütőpapírral bélelt, 30×15 cm-es kenyérsütő forma egyik szélére tesszük.
A másik tésztát ugyanígy kinyújtjuk. Megkenjük a diós krémmel, feltekerjük és a mákos tekercs mellé tesszük. A harmadik tésztát szintén kinyújtjuk. Megszórjuk az aszalt gyümölccsel, feltekerjük és a két másik rolád tetejére tesszük.
Először tojássárgájával, majd -fehérjével kenjük le őket, végül 175 fokos sütőben 40-45 perc alatt megsütjük a kalácsot. Ha kihűlt, szeleteljük.

Szabó Anita receptje