Paleolit receptek

Húsfondü

2017.10.20 12:36

Hozzávalók 4 személyre:
- kb. 1,5 l jó ízes hús- vagy csontleves

- 75 dkg borjú-, marha- és csirkehús vegyesen, darabolva, vékonyan szeletelve
- só, bors ízlés szerint

 

Opcionális kísérők a hús mellé:
- ecetes gyöngyhagyma
- reszelt sárgarépa
- tormás cékla
- sült paprikaszeletek (készen is kapható, natúr lében)
- fermentált zöldségek
- savanyúságok
- házi majonéz
- dijoni mustár
- sült gyökérzöldséghasábok

 

Elkészítési idő: 30 perc



Elkészítés:
A hús minősége nagyon fontos: olyan részeket érdemes választani, amelyek nem igényelnek hosszú főzési időt. Sóval, pici borssal ízesítjük a szeleteket, majd kettőt-hármat a fondüvillákra szúrunk, és a forró húslevesbe merítünk. Pár percig hagyjuk főni, majd a tetszés szerint kiválasztott köretekkel kísérve elfogyasztjuk. A fondüvillák vége másmás színű, így mindenki meg tudja különböztetni a többiekétől az épp készülő saját falatját.

Svájcban karácsony előtt tálcán előkészítve árulják a hajszálvékonyan felszeletelt, gyönyörű húsokat, amelyeket csak fel kell tűzködni a fondüvillákra, és már mehetnek is a lébe. A „fondüzés” nagyon hangulatos, beszélgetős, ráérős vendégségek apropója lehet. Egy fondükészlet jó befektetés, sok örömet adhat a családdal, barátokkal töltött közös estéken.

húsfondü