Paleolit receptek

Kacsamell spárgás karfiolpürével

2018.07.12 16:59
Kacsamell spárgás karfiolpürével

Hozzávalók 4 személyre:
• 4 bőrös kacsamellfilé
• 2 ek. kacsazsír
• törött bors
• só

A körethez:
• 1 közepes fej karfiol
• 1 köteg zöld spárga (50 dkg)
• 1 ek. ghí/kókuszolaj
• 1 tk. útifűmaghéj
• törött bors
• szerecsendió
• só

Elkészítési idő: 25 perc


Elkészítés:
A kacsamelleket sózzuk-borsozzuk, és a felhevített zsírban bőrös felükkel lefelé addig sütjük őket, amíg szép aranybarna színűvé nem válnak. Megfordítjuk, és a másik oldalukat is átsütjük, ízlés szerint lehet jobban vagy kevésbé. Szeletelés előtt 10 percre félretesszük őket pihenni.
A spárgakrémhez a rózsáira szedett karfiolt forrásban lévő, sós vízben 8 percig, a megtisztított spárgát pedig 3 percig főzzük, majd leszűrjük. Összeturmixoljuk a ghível, az útifűmaghéjjal és a fűszerekkel. Csillagcsőrös (10-es méretű) habzsákba töltjük, és rózsahalmokat nyomunk belőle a felszeletelt kacsamell mellé.

Gyorsan kell valami látványosat az asztalra varázsolni? Ezzel a recepttel nem lesz gond! Pillanatok alatt megvan, a legtöbb időt a zöldségek főzéséhez szükséges víz forralása veszi igénybe.

Szabó Anita receptje