Paleolit receptek

Libatöpörtyűkrémmel töltött hagymakosár

2018.03.01 15:15

Hozzávalók 8 kosárhoz:
• 4 fej vöröshagyma
• 25 dkg libatöpörtyű
• 2 keménytojás
• 3 ek. mustár
• 2 ek. libazsír
• 2 gerezd fokhagyma
• só
• bors

Elkészítési idő: 15 perc 


Elkészítés: 
A hagymák barna héját eltávolítjuk, edénybe tesszük és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje őket. A forrástól számított 5 percig főzzük. Kivesszük a vízből, jól lecsöpögtetjük, kicsit hűlni hagyjuk, majd keresztben kettévágjuk. A közepüket kiszedjük, úgy, hogy kb. 2-3 réteg maradjon, és legyen tartásuk.
Míg fő a hagyma, elkészítjük a töpörtyűkrémet. A töpörtyűt, a keménytojásokat, a mustárt, a zsírt és a fűszereket aprítógépbe tesszük, majd hozzáadjuk 2 fél hagyma kiszedett belsejét.
A krémet a hagymakosarakba töltjük. Hideg reggeleken forró teával és friss paleobagettel tálaljuk.

Libatöpörtyűkrémmel töltött hagymakosár