Paleolit receptek

Mentás őszibarack-puding tápiókagyönggyel

2019.09.05 11:50
Mentás őszibarack-puding tápiókagyönggyel

Hozzávalók 4 személyre:
• 4 dkg tápiókagyöngy
• 1,2 dl víz
• 2,4 dl kókusztej
• 6 dkg eritrit
• 20 dkg őszibarack meghámozva, feldarabolva
• 1 marék friss mentalevél finomra aprítva

Elkészítési idő: 25 perc


Elkészítés:
A tápiókagyöngyöt 15 percre beáztatjuk a vízbe, ezalatt megszívja magát, megduzzad. Ezután hozzáöntjük a kókusztejet, fellangyosítjuk, majd mehet bele az eritrit is. Kis lángon, folyamatosan kevergetve addig főzzük a gyöngyöket, amíg átlátszóvá nem válnak. Ezután langyosra hűtjük a pudingot, majd hozzákeverjük az őszibarackkockákat és a felaprított mentaleveleket. Kissé összetörjük a gyümölcsöt a pudingban, hogy az ízek keveredhessenek. Minimum 30 percre hűtőbe tesszük fogyasztás előtt.

Ha egy hűsítő gyümölcsös finomságra vágyunk a barackszezon idején, próbáljuk ki ezt az egyszerűen elkészíthető desszertet.

Posta Renáta receptje