Paleolit receptek

Narancsos édeskömény

2016.12.08 17:28

Hozzávalók 4 személyre:

- 2 ek. kókuszzsír
- 1 közepes vöröshagyma felkockázva
- 2 édesköménygumó felkockázva
- 1 ek. almaecet
- 1 közepes narancs frissen facsart leve
- 1 tk. reszelt narancshéj (kezeletlen narancsból)
- 1 csipet só
- 1 csipet 4x-es édesítő (eritrit + sztívia)

 

Elkészítési idő: 

25 perc

 

Elkészítés:

A kókuszzsírt felhevítjük egy mélyebb serpenyőben, és megfuttatjuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk az édesköményt, és hagyjuk őket együtt párolódni 5 percig. Beletesszük az almaecetet, a narancslevet és -héjat, a sót és az édesítőt. Fedő alatt puhára pároljuk. Langyosan tálaljuk.

 

Az édeskömény szelíden ánizsos íze és a narancs különleges aromája kiegyensúlyozott párost alkot. Sült húsok mellé ajánlom, mert nagyon finom köret.