Paleolit receptek

Nyers, epres "sajttorta"

2017.02.02 17:36

Hozzávalók egy 18 cm átmérőjű tortához:
Az alsó réteghez:
- 20 dkg magozott datolya

- 20 dkg kesudió
- 1 ek. kókuszzsír


A középső réteghez:
- 2 dl Cocomas kókusztejszín
- 3 dkg eritritpor
- 0,3 dkg konjatliszt

A felső réteghez:
- 2 dl Cocomas kókusztejszín
- 25 dkg eper
- 3 dkg eritritpor
- 0,5 dkg konjatliszt

 

Elkészítési idő: 40 perc + áztatási, fagyasztási idő

 

Elkészítés:

A kesudiót és a datolyát beáztatjuk, majd késes aprítóban krémesre aprítjuk a kókuszzsírral. 
Vizes kanállal a folpackal kibélelt, tortaformába nyomkodjuk, majd félretesszük.
A középső réteghez kemény habbá verjük a kókusztejszínt az eritrittel, majd robotgép segítségével gyorsan hozzákeverjük a konjaklisztet. A masszát tortaformába kanalazzuk, elsimítjuk, és hűtőbe tesszük.
Míg megdermed a középső réteg, a felső réteghez az előzőekhez hasonlóan kemény habot készítünk a tejszínből az eritrittel, majd a késes aprítóban pürésített epret a habhoz adagoljuk. Ezt követően robotgéppel a gyümölcsös masszánkhoz keverjük a konjaklisztet.
A gyümölcsös réteget a tortaformába kanalazzuk, majd tálalásig 1-2 órára a fagyasztóba tesszük.

 

Ez az ízletes desszert a felhasznált gyümölcsök és magok nyers mivoltából fakadóan értékes tápanyagforrás is.