Paleolit receptek

Olasz gesztenyekrém-leves paleósan

2015.01.28 14:31

Hozzávalók 8 személyre:

- 80 dkg gesztenye
- 12 sárgarépa
- 1 kis fej hagyma
- 2 evőkanál kókuszolaj
- 1 evőkanál szárított kakukkfű
- 2 evőkanál Leves gyöngye zöldségmix
- 2 dl kókusztejszín vagy zabtejszín
- 4 vékony szelet füstölt sonka

Elkészítés:
A gesztenyét megmossuk, végeit kereszt alakban bevágjuk, és kb. 30 perc alatt puhára főzzük. Megtisztítjuk, kissé összevagdaljuk. Sok időt és energiát megspórolhatunk, ha Eastray héjnélküli, főtt gesztenyét használunk. A répát és a hagymát meghámozzuk, megmossuk, a répát vékony szeletekre, a hagymát apróra vágjuk. Felforrósítjuk a kókuszolajat, üvegesre pirítjuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a répát és a gesztenyét, és kissé megpirítjuk. Felöntjük 1,5 liter vízzel, beleszórjuk a kakukkfüvet és a Leves gyöngye zöldségmixet, majd lassú tűzön kb. 20 percig főzzük. A sonkát hajszálvékony csíkokra vágjuk. A tejszínt kemény habbá verjük. A levest levesszük a tűzről, botmixerrel összetörjük. Szétosztjuk nyolc tányérba, a tejszínhabot a tetejére tesszük, és megszórjuk a sonkaszeletekkel.

Jó étvágyat!