Paleolit receptek

Pavlova

2017.10.27 10:11

Hozzávalók 6 adaghoz:
A habcsókhoz:
- 6 tojásfehérje
- 8-10 dkg eritrit
- 1 tk. almaecet
- 1 tk. tápiókakeményítő

A krémhez:
- 2,5 dl kókusztej
- 1 csomag zselatin fix (hideg zselatin)
- 1 ek. eritrit
- 1 csipet vaníliaőrlemény

 

A tetejére:
- friss, élénk színű gyümölcs

Elkészítési idő: 180 perc + hűtés



Elkészítés:
A tojások fehérjét félkeményre verjük, hozzáadjuk az eritritet, majd addig folytatjuk a verést, amíg szép csillogó, kemény hab nem válik belőle. Belekeverjük az ecetet és a keményítőt. Egy sütőpapírral kibélelt lapos tepsire halmozzuk, és egy kanállal úgy formázzuk kerekre, hogy pereme is legyen. 100 fokra előmelegített sütőben kb. 2 és fél órát szárítjuk. Akkor jó, ha kívül már ropogós, szilárd, ezután kihűtjük.
A kókusztejet a zselatin fixxel, az édesítővel és a vaníliával habverő segítségével alaposan kikeverjük, és hagyjuk besűrűsödni. A habcsókkosárba töltjük, a tetejét kirakjuk gyümölccsel, és frissen tálaljuk. Ideális maglisztmentes, könnyű desszert.

Az ausztrálokkal ellentétben természetesen nálunk nem a nyári gyümölcs a legkézenfekvőbb dekoráció ősszel és télen, de mandarinnal, kivivel, naranccsal díszítve is nagyon szép és finom ez a torta! Gesztenyepürével is megtölthetjük, a tetejét pedig gyümölccsel rakhatjuk ki.

pavlova