Paleolit receptek

Pörkölt kesudió-krémmel töltött szőlő

2017.04.06 15:11

Hozzávalók 2 személyre: 
- 20 nagy szemű mag nélküli szőlő
- 10 dkg kesudió
- 1 csipet vaníliaőrlemény

Elkészítési idő: 15 perc

 

Elkészítés:

175 fokos sütőben, sütőpapírral bélelt sütőlapon néhány perc alatt barnára pirítjuk a kesudiót, vigyázva, mert hamar megéghet. A díszítéshez félreteszünk belőle 4-5 szemet, majd a többit késes aprítógépbe tesszük, ahol az apró szemcsés állagból néhány perc alatt krémes állagot érünk el.
A szőlőszemek felső negyedét levágjuk, majd hozzáadjuk az aprítógépben lévő kesudiókrémhez, és összedolgozzuk őket. A töltendő szőlőszemek belsejét óvatosan kivájjuk. A kesudiókrémet habzsákkal töltjük a szőlőszemekbe. A tetejüket durvára tört kesudiódarabokkal szórjuk meg.

 

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető desszert, ami impozáns tálalással különleges alkalmakkor is megállja a helyét.