Paleolit receptek

Rakott édesburgonya

2018.04.12 14:39

Hozzávalók (4 személyre):
• 6 keményre főtt tojás (tojásvágóval karikázva)
• 1 kg vékony karikára szeletelt édesburgonya blansírozva
• 1 szál sütnivaló kolbász elősütve, majd karikára vágva
• 3-4 ek. kókuszolaj
• 3 egész tojás elhabarva
• ízlés szerint só, bors és friss petrezselyem

Elkészítési idő: 40 perc + sütés


Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 190 fokra.
Kókuszolajjal kikenünk egy magas falú tepsit, az előkészített édesburgonyát, tojást és kolbászt pedig rétegezve belerakosgatjuk. Közben sózzuk-borsozzuk, végül ráöntjük az elhabart tojásokat, és alufóliával fedjük. 20 percig sütjük fólia alatt, majd 20 percig fólia nélkül.
A végén friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Minden édesanya jól tudja, hogy nem mindig könnyű a gyerkőcök étrendjébe varázsolni az összes olyan fontos tápanyagot, fehérjét, zsírt és vitamint, amire igazán szükségük van. Véleményünk szerint az egytálételek jelentik a legjobb megoldást. Ennek a klasszikus rakott ételnek a paleováltozatát nemcsak a kicsik fogják garantáltan imádni, de a nagyobbak is!

rakott édesburgonya