Paleolit receptek

Répatorta

2018.03.22 12:16

Hozzávalók (8 személyre):
A tésztához:
• 30 dkg sárgarépa
• 15 dkg darált mandula
• 8 dkg eritrit
• 2 dkg nyílgyökérliszt
• 4 tojás
• 1 tk. szódabikarbóna
• 2 kezeletlen citrom reszelt héja
• 1 tk. citromlé

A krémhez:
• 10 dkg ToTu krém
• 1 citrom leve
• 2-3 dkg porrá őrölt eritrit
• 5 dkg olvasztott kókuszolaj

A díszítéshez:
• karikára vágott főtt répa

 

Elkészítési idő: 60 perc


Elkészítés:
A tésztához a megtisztított, karikára vágott sárgarépát a többi hozzávalóval együtt turmixgépben vagy késes aprítóban összedolgozzuk. 18 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába töltjük és 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.
A krém hozzávalóit gőz fölött, habverővel sima krémmé keverjük. A torta tetejére simítjuk, hagyva, hogy az oldalára is csorogjon belőle. A karikára vágott főtt sárgarépából virág formájú kiszúróval mintákat vágunk, és feldíszítjük velük a tortát. Azonnal fogyasztható.

Ha húsvét van, akkor nálunk a répatorta mindenképpen szerepel az étlapon – finom citromos krémmel a tetején, mert úgy az igazi. Persze naranccsal is készülhet, ha kevésbé savanykás ízre vágyunk.

répatorta