Paleolit receptek

Savanyított karfiol és édeskömény

2018.09.20 14:09
Savanyított karfiol és édeskömény

Hozzávalók két 1 literes üveghez:
• 1,5 l szűrt víz
• 1,5 dl bioalmaecet
• 16 szemes bors
• 1 tk. só
• 8 kaffirlime-levél
• 2 szál ázsiai citromfű
• 5 cm friss gyömbér vékonyan szeletelve
• 2 cm friss kurkuma szeletelve / 1 kk. kurkumapor
• 4 fokhagymagerezd hámozva, szeletelve
• 10 dkg almaszirup / egyéb választott édesítő
• 60 dkg karfiol kis rózsákra szedve
• 1 fej édeskömény tisztítva, kis kockákra vágva

Elkészítési idő: 30 perc + érlelés


Elkészítés:
A vizet felforraljuk az ecettel, az összes fűszerrel és a választott édesítővel. A zöldségeket két üvegbe osztjuk, és alaposan beléjük nyomkodjuk. Óvatosan felöntjük a forró lével úgy, hogy ellepje őket. Rácsavarjuk az üvegek tetejét, kihűtjük, majd hűtőszekrénybe tesszük. A legjobb, ha várunk néhány hetet, hogy az ízek jól összeérjenek.

Különlegesen finom savanyúság, érdekes, kicsit egzotikus ízvilággal. Sült húsok mellé remek köret.

Mezei Elmira receptje