Paleolit receptek

Sós keksz avokádókrémmel

2017.02.16 14:04

Hozzávalók 12 darabhoz:
- 5 dkg lenmagliszt
- 5 dkg földimandula-őrlemény
- 1 csipet szódabikarbóna
- 1 tk. citromlé
- 1/2 kk. só
- 2 tojás

 

Elkészítési idő: 30 perc

 

Elkészítés:
Egy tálban összekeverjük a liszteket a citromlében kipezsegtetett szódabikarbónával és a sóval. Hozzáadjuk a 2 tojást, és egynemű masszává gyúrjuk. Kb. 5 mm-es lappá nyújtjuk, és tetszőleges formákat vágunk ki belőle. Lapáttal alányúlva egy sütőpapírral kibélelt, lapos tepsire helyezzük a kekszeket, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 16-18 perc alatt ropogósra sütjük őket.
Az avokádókrémhez az érett avokádót villával összetörjük, és sóval, egy pici borssal, citromlével ízesítjük.