Paleolit receptek

Sült csirkecomb tejszínes mártással és zöldségekkel

2018.08.30 16:05
Sült csirkecomb tejszínes mártással és zöldségekkel

Hozzávalók 4 személyre:
• 4 csirkecomb
• só, bors ízlés szerint
• 1 sütőzacskó
• 2 ek. Paleolaj
• 1 ek. darált erős paprika
• 1 ek. dijoni mustár

A körethez:
• 20 dkg bébisárgarépa
• 15 dkg sárga színű répa (vagy összesen 35 dkg sárgarépa)

A püréhez:
• 50 dkg brokkoli
• 50 dkg karfiol
• 1 kis csokor petrezselyemlevél aprítva
• 4 ek. mandulatej/ToTu tej
• 5 dkg ghí/kókuszolaj

A mártáshoz:
• 10 dkg ToTu krém extra
• 4 ek. frissen facsart bionarancslé
• 1 ek. dijoni mustár
• 1 ek. eritrit ízlés szerint
• 1 csipet só, bors ízlés szerint

 

Elkészítési idő: 70 perc + pácolás


Elkészítés:
A Paleolajat kikeverjük a darált erős paprikával, a mustárral és a sóval, és a keverékkel bedörzsöljük a combokat. Néhány órára (akár egy egész éjszakára) hűtőszekrénybe rakjuk. A csirkecombokat sütőzacskóba tesszük, lezárjuk, és egy hőálló edényben kb. 30 percig 160 fokon, majd a zacskót felül felvágva (óvatosan, mert a forró gőz megégetheti a kezünket!) 200 fokon 15-20 perc alatt ropogósra sütjük. Amíg a csirkecomb sül, elkészítjük a köretet. A répát megtisztítjuk, a karfiolt és a brokkolit rózsáira szedjük. A répákat sós vízben félpuhára főzzük és leszűrjük. A karfiolt és a brokkolit is megfőzzük, pürésítjük, hozzáadjuk az aprított petrezselymet, sózzuk-borsozzuk, végül krémes állagúra keverjük a ghível és a tejjel.

Elkészítjük a mártást: a ToTu krém extrát édesítővel, sóval, borssal ízesítjük, hozzáadjuk a frissen facsart narancslevet, és alaposan összekavarjuk a mustárral. Tányérokra adagoljuk a pürét, elrendezzük a húst és a zöldségeket, és a mártással meglocsolva tálaljuk a finomságokat.

 

A ropogós csirkecomb és a bársonyosan krémes brokkoli-karfiol-püré a színes sárgarépával és a narancsos-tejszínes mártással izgalmas ízkombináció és szemet gyönyörködtető látvány.

Mozjes Éva receptje