Paleolit receptek

Tárkonyos borjúburger mustáros hagymával paleobuciban

2017.03.23 11:02

Hozzávalók 4 személyre: 
A burgerhez:
- 40 dkg kétszer darált borjúcomb
- 1 ek. frissen aprított tárkony
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors, ízlés szerint
- 2 fej vöröshagyma
- 2 ek. kacsazsír
- 2 ek. dijoni mustár
- 1 ek. mustármag

A bucihoz:
- 4 tojás
- 4 ek. gesztenyeliszt
- 4 ek. szezámmagliszt
- 4 ek. tökmagliszt
- 2 dkg útifűmaghéj
- 1/2 csomag sütőpor

 

Elkészítési idő: 45 perc

 

Elkészítés:
A húst összekeverjük a tárkonnyal és a fokhagymával, sózzuk, borsozzuk, majd kétujjnyi vastag pogácsákat formázunk belőle. Felforrósított grillen oldalanként legalább 3-5 percig sütjük, és közben csak egyszer fordítjuk meg őket. A felszeletelt hagymát a mustárral és a mustármaggal forró kacsazsíron aranybarnára pirítjuk. 
Ezzel párhuzamosan a bucikat is elkészítjük: a felvert tojásokhoz keverjük a többi hozzávalót, majd muffinformákba töltjük a tésztát, és a tetejét meghintjük szezámmaggal. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük, majd kihűlés után kettévágjuk őket. Belehelyezünk néhány levél salátát, egy-egy szeret paradicsomot, egy borjúburgert, megpakoljuk a mustáros hagymával, és frissen fogyasztjuk.

 

Egy laktató, mégis egészséges fogás reggelire vagy vacsorára. Szabad tűzön, faszénen grillezve az igazi!